Ședința Consiliului Eparhial la Sibiu

Membrii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului s-au reunit astăzi, 1 iulie, în ședință de lucru. Întâlnirea, care a avut loc la Reședința mitropolitană din Sibiu, a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu. Printre participanți s-au numărat și preoții protopopi din eparhie, punctul principal al discuțiilor fiind sprijinirea lucrărilor pentru viitoarea Catedrală patriarhală.

Mai multe detalii cu privire la subiectele discutate în cadrul ședinței a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Necula, Consilier eparhial: „Din discuții, în primul rând, subliniez apelul deosebit făcut de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului în vederea realizării sprijinului pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului de la București, în ideea că cei care vor contribui la construcția acestei catedrale sunt mărturisitori ai credinței și în același timp colaboratori ai Patriarhiei Române și ai credinței ortodoxe. De asemenea, s-a subliniat necesitatea ca toți preoții și toate parohiile să contribuie la organizarea acestor donații în spirit de împreună-lucrare. S-a insistat foarte mult pe transparența fondurilor, pe mesajul către credincioși și nu în ultimul rând, pentru informarea acestora în funcție de nivelul financiar la care s-a ajuns în această perioadă. Celelalte discuții s-au purtat în jurul acțiunilor din cadrul activităților economice, financiare, contabile și culturale”.

Tot în ședința de astăzi a fost aprobată înființarea unui nou protopopiat în Făgăraș.

„Între hotărârile luate în cadrul consiliului de astăzi, a fost și aceea de înființare a unui al doilea protopopiat în zona Făgărașului din motive real misionare și pastorale, pentru a susține, pe de o parte, efortul finalizării catedralei din mijlocul orașului Făgăraș și pentru buna colaborare cu o parte dintre parohiile care au nevoie de sprijin și ajutor permanent din partea Mitropoliei, Arhiepiscopiei și, indirect, a protopopiatului”, a mai spus părintele Constantin Necula.

Noul protopopiat din Arhiepiscopia Sibiului va cuprinde un număr de aproximativ 40 de parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente