Ședința Consiliului Eparhial al Dunării de Jos

În ziua de 13 iulie 2010, sub președinția Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc la sediul Centrului Eparhial din Galați, ședința Consiliului Eparhial, în cadrul căreia au fost analizate activitățile bisericești de la Dunărea de Jos în primul semestru al anului 2010, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În deschiderea lucrărilor Chiriarhul a prezentat un scurt istoric al eparhiei dunărene precum și principalele direcții ale implicării Bisericii în societate.

În prima parte a ședinței s-au analizat Dările de seamă ale tuturor sectoarelor eparhiale și protoieriilor pentru prima jumătate a anului în curs. Au fost prezentate principalele activități realizate, în perioada ianuarie-iunie, cu prilejul anului omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei naționale și programele de perspectivă pentru cea de-a doua parte a anului curent.

S-a prezentat, apoi, situația socială dificilă din prezent și au fost propuse măsuri de prevenire a crizei economice actuale prin măsuri de întrajutorare și solidaritate creștină, amintindu-se de inundațiile care au afectat nordul și centrul țării, precum și în Eparhia Dunării de Jos. În acest context ierarhul a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în ajutorarea familiilor afectate de aceste calamități, dar și în construirea în Municipiul Galați a digului de apărare de la Dunăre.

Educația creștină în școlile de stat, precum și pregătirea viitorilor preoți și profesori de teologie, s-au aflat, de asemenea în atenția membrilor Consiliului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente