Ședința Consiliului Eparhial al Dunării de Jos

În ziua de 16 iulie 2011, sub președenția Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc la sediul Centrului Eparhial din Galați, ședința Consiliului Eparhial, în cadrul căreia au fost analizate activitățile bisericești desfășurate în primul semestru al anului 2011, potrivit Biroului de presă și comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul zilei a debutat cu inaugurarea tipografiei eparhiale „Candela Cuvântului”, amenajată în cadrul Centrului Eparhial, fiind analizată, ca prim punct pe ordinea de zi, oferta pentru completarea liniei tehnologice a acestui nou așezământ de promovare a culturii și spiritualității creștine.

În prima parte a ședinței s-au analizat Dările de seamă ale tuturor sectoarelor eparhiale și protoieriilor pentru prima jumătate a anului în curs. Au fost prezentate principalele activități realizate, în perioada ianuarie-iunie, cu prilejul Anului omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, precum și programele de perspectivă pentru cea de-a doua parte a anului curent.

S-a prezentat, apoi, situația socială dificilă din prezent și au fost propuse măsuri de prevenire a crizei economice actuale prin măsuri de întrajutorare și solidaritate creștină, înființându-se patru fonduri de întrajutorare pentru sprijinirea salarizării preoților, a șantierelor bisericești, a tinerilor studioși și a credincioșilor săraci.

În cadrul ședinței au fost luate în discuție și analizate aspecte privind educația creștină în școlile de stat, precum și pregătirea viitorilor preoți, profesori de teologie și asistenți sociali în chip special a celor care se formează la Departamentul Teologic din cadrul Facultății de Istorie, Filozofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Totodată, a avut loc numirea noului consilier pentru activități misionare și comunicare media

S-au aflat, de asemenea în atenția membrilor Consiliului Eparhial și probleme vizând desfășurarea activităților în cadrul centrelor filantropice de la parohii și mănăstiri, precum și luarea de măsuri pentru protejarea și conservarea bunurilor și a imobilelor bisericești de patrimoniu.

Comentarii Facebook


Știri recente