Ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei din 5 noiembrie 2009

Joi, 5 noiembrie 2009, a avut loc ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei. Ședința a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul Pãrinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, care a prezentat momentele semnificative ale activitãții Eparhiei de la ultima ședințã a Consiliului Eparhial și pânã în prezent, informează Arhiepiscopia Târgoviștei.

A urmat, apoi, prezentarea detaliatã a activitãții fiecărui sector în parte, realizatã de cãtre pãrinții consilieri de la Centrul Eparhial, ce a urmãrit evidențierea realizãrilor, a problemelor, ori a proiectelor în derulare și de viitor. Din infomarea fãcutã amintim de activitatea editorialã a Eparhiei Târgoviștei, mentionându-se, în special, ediția jubiliarã a Octoihului lui Macarie, apãrutã la jumãtate de mileniu de la apariția lui Târgoviște, în colaborare cu Academia Românã, ca și alte câteva lucrãri de interes pastoral-misionar. S-a amintit și de inaugurarea Aulei Sf. Voievod Neagoe Basarab, în cadrul Reședinței Mitropolitane, în ziua de 26 septembrie 2009, cu ocazia proclamãrii locale a canonizãrii Sf. Voievod Neagoe Basarab și a aducerii și așezãrii moaștelor Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țãrii Românești în Catedrala Arhiepiscopalã din Târgoviște, dar și de investițiile importante realizate de cãtre Arhiepiscopia Târgoviștei la: Mânãstirile Stelea, Dealu, Peștera și Nucet, ori la Catedrala Arhiepiscopalã. S-au evidențiat programele social-filantropice inițiate și susținute de cãtre Arhiepiscopia Târgoviștei, precum și importantul sprijin acordat de cãtre Centrul Eparhial parohiilor cu posibilitãți materiale reduse, dar și stadiul proiectelor finanțate din fonduri comunitare europene.

Ședința Consiliului Eparhial s-a încheiat cu aprobarea acțiunii de inventariere și de casare, desfãșuratã în unitãțile de cult din Eparhie, a investițiilor Eparhiei noastre pentru continuarea lucrãrilor la cele 21 șantiere de construcție de biserici noi, dar și a altor proiectelor de viitor sau aflate în derulare, pentru toate sectoarele de activitate.

Comentarii Facebook


Știri recente