Ședința anuală a Consiliului Național Bisericesc

În Sala Sinodală din Reședința patriarhală va avea loc pe 14 februarie, ședința anuală de lucru a Consiliului Național Bisericesc. Lucrările se vor desfășura sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„În cadrul acestei ședințe anuale de lucru Consiliul Național Bisericesc va analiza și evalua întreaga activitate desfășurată de Biserica Ortodoxă Română în anul 2010 din punct de vedere pastoral-misionar, social-filantropic, cultural, educațional, al vieții monahale, al relațiilor cu alte culte, al grijii Patriarhiei Române pentru comunitățile ortodoxe românești din străinătate și al relațiilor interbisericești și intereligioase”, a spus părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după cum ne informează TRINITAS TV.

Consiliul Național Bisericesc este organismul central executiv al Sfântului Sinod și al Adunării Naționale Bisericești, format din 12 membri ai Adunării Naționale Bisericești, câte un cleric și câte un mirean reprezentând fiecare mitropolie din țară, desemnați pe o perioadă de 4 ani și pentru cel mult două mandate.

Marți, pe 15 februarie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, va avea loc ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente