Ședința anuală a Adunării Generale a C.A.R. din Arhiepiscopia Târgoviștei

Joi, 21 Ianuarie 2010, a avut loc, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Adunarea Generală anuală a Casei de ajutor reciproc a clerului și salariaților bisericești (CAR), care a avut ca obiectiv principal descărcarea de gestiune a activității anului 2009.

Ședința a debutat cu darea de seamă pe anul trecut. A urmat apoi, raportul comisiei de cenzori, prezentarea bugetului pentru anul 2010 și alegerea noului consiliu director, după care au avut loc dezbateri, în urma cărora s-au adoptat hotărâri referitoare la optimizarea activității C.A.R. Pe parcursul întâlnirii a fost subliniat și caracterul misionar al acestei instituții, care promovează solidaritatea și susținerea reciprocă între membrii săi.

Așa cum se știe, conform art. 168 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților bisericești are ca scop „acordarea de împrumuturi și ajutoare membrilor săi, la cererea acestora, iar activitatea acesteia se desfășoară potrivit propriului regulament”.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei are în prezent 1005 de membri titulari, iar în anul 2009 a acordat împrumuturi la 251 dintre membri săi.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente