Ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Sâmbătă, 23 ianuarie 2010, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura lucrările ședinței anuale ale Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conform Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de 1/3 clerici și 2/3 mireni, aleși pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30 (cf. Art. 90 și 91).

În cadrul ședinței, va fi analizată activitatea din anul 2009 celei mai mari Eparhii din țară sub aspect pastoral-misionar, socio-caritativ, organizatoric-administrativ, viață monahală, învățământ teologic și religios în școlile publice, patrimoniu cultural-bisericesc, activitate editorial-tipografică, construire de noi lăcașuri de cult, precum și alte aspecte curente ale vieții bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor și se vor face propuneri pentru o mai bună desfășurare a activității în nou an 2010.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente