Ședința anuală a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ne informează:

Sâmbătă, 4 februarie 2012, în Sala Sinodală din Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura lucrările ședinței anuale a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Activitatea din anul 2011 a Arhiepiscopiei Bucureștilor va fi analizată și evaluată în plen și pe comisii: Comisia administrativ-bisericească, Comisia culturală și educațională, Comisia economică, bugetară și patrimonială, Comisia social-filantropică, Comisia organizatorică, juridică și de validare. Se vor prezenta rapoarte privind activitatea eparhială pastoral-misionară, organizatoric-administrativă, social-filantropică, mănăstirească, editorial-tipografică, învățământul teologic și religios, patrimoniul cultural-bisericesc, construirea de noi lăcașuri de cult etc. La finalul întrunirii, membrii Adunării eparhiale vor aproba rapoartele comisiilor privind activitatea Arhiepiscopiei Bucureștilor în anul 2011 și vor stabili prioritățile pentru anul 2012.

Conform articolelor 90 și 91 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este organismul de conducere deliberativ pentru următoarele domenii de activitate bisericească: administrativ, cultural, social-filantropic, economic și patrimonial. Este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni (10 preoți și 20 de mireni) aleși pe o perioadă de 4 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente