Ședința Adunării generale anuale a membrilor Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Bucureștilor

Ieri, 19 februarie, s-a desfășurat ședința Adunării generale anuale a membrilor Casei de Ajutor Reciproc din Arhiepiscopia Bucureștilor. Întâlnirea a avut loc la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Capitală.

Au fost prezentate rezultatele obținute pe anul trecut și planul de activitate pentru anul 2009. S-a discutat despre posibilitatea ca Mitropolia Munteniei și Dobrogei să aibă, în viitorul apropiat, un centru unic al C.A.R. a clerului și salariaților bisericești din cuprinsul său. Acesta ar urma să funcționeze la București, iar structurile similare, existente la nivelul fiecărei eparhii din cadrul Mitropoliei, vor deveni filii. S-a hotărât înființarea unei rubrici speciale, în care atât soția clericului, cât și clericul să poată primi sume mai mari decât cele alocate la ora actuală, în funcție de adeverința de serviciu prezentată și de capacitatea girantului de a acoperi suma împrumutată.

Toate propunerile ședinței de ieri vor fi supuse spre aprobare Permanenței Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor. Hotărârile forului vor fi ratificate, apoi, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente