Ședința Adunãrii Generale a C.A.R. din Arhiepiscopia Târgoviștei

Joi, 15 ianuarie 2009, a avut loc, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Pãrinte Mitropolit Dr. NIFON, Arhiepiscopul Târgoviștei, Adunarea Generalã anualã a Casei de ajutor reciproc a clerului și salariaților bisericești (C.A.R.), pentru descãrcarea de gestiune a activitãții anului 2008. Dupã prezentarea rapoartelor s-au luat hotãrâri care privesc eficientizarea activitãții financiare a C.A.R. și s-a subliniat caracterul misionar, în sensul unei solidaritãți creștine, de într-ajutorare reciprocã a acestei instituții a Bisericii.

Așa cum se știe, conform art.168 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Bisericii Ortodoxe Române, Casa de ajutor reciproc a clerului și a salariaților bisericești are ca scop: „acordarea de împrumuturi și ajutoare membrilor sãi, la cererea acestora, iar activitatea acesteia se va desfașura potrivit propriului regulament”.

Casa de ajutor reciproc a clerului și a salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei are 1087 de membri titulari, iar în anul 2008 a acordat împrumuturi la 251 dintre membri sãi.

Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…