Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

În Episcopia Sloboziei și Călărașilor s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale, în cadrul căreia au fost luate hotărâri pentru soluționarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, la Catedrala episcopală ‘Înălțarea Domnului’ din Slobozia, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’. În cadrul ședinței de lucru a Consiliului Eparhial, au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector și aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale. Toți membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te Deum săvârșită la Catedrala episcopală din Slobozia. În Aula Centrului Socio-cultural, Preasfințitul Vincențiu, președintele Adunării Eparhiale, a deschis ședința printr-un cuvânt de bilanț, în care a evidențiat pe scurt activitatea din anul 2010 și prioritățile pentru anul 2011. După ce comisiile permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, Preasfințitul Vincențiu a invitat președinții comisiilor permanente să prezinte referatele, după care s-a citit raportul general anual al Consiliului Eparhial.

În cadrul ședinței, părintele Nicolae Trușcă, avocatul Ștefan Sava, profesorul Done Șerbănescu și profesorul Vasile Silvian Ciupercă, membri ai Adunării Eparhiale, și-au exprimat aprecierea pentru realizările anului 2010 și au propus o serie de obiective pentru anul 2011. După aceste intervenții, Preasfințitul Episcop Vincențiu a supus aprobării plenului propunerile comisiilor și raportul general anual al Consiliului Eparhial, acestea fiind votate în unanimitate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…