Ședința Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande

Înființarea Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Melbourne, statutul protopopiatului Noua Zeelandă, bugetul pentru anul 2011, au fost doar câteva dintre subiectele dezbătute duminica aceasta în cadul ședinței anuale a Adunării eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande. Ședința a fost prezidată de chiriarhul eparhiei, Preasfințitul Părinte Episcop Mihail.

„La sfârșitul anului 2010 a fost cumpărată o proprietate pentru ca Centrul Eparhial să-și desfășoare activitatea. În locul acesta, Adunarea Eparhială a hotărât și aprobat să funcționeze Mănăstirea Izvorul Tămăduirii. De asemenea, a fost dezbătut și raportul protopopului din Noua Zeelandă care a cerut aprobarea Adunării Eparhiale să fie înregistrat Protopopiatul Noii Zeelande cu statut propriu, pentru a fi recunoscut în Noua Zeelandă și pentru ca noi să avem acolo o instituție religioasă superioară care să funcționeze pentru toate parohiile românești din Noua Zeelandă”, a spus Preasfinția Sa după cum ne informează TRINITAS TV.

De asemenea, a fost predat tuturor preoților noul statut al Episcopiei.

„S-a predat fiecărui membru al Adunării Eparhiale, și cu această ocazie a intrat în vigoare noul Statut de organizare și funcționare al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande. În urma discuțiilor și îmbunătățirilor care s-au făcut pe marginea textului pe care l-am prezentat în cursul anului 2010, la ședința din octombrie 2010 Sfântul Sinod a probat noul statut”, a mai spus Preasfinția Sa.

În cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande sunt 30 de parohii, organizate în 2 protopopiate.

Comentarii Facebook


Știri recente