Ședință administrativă la Protopopiatul Sector 2 Capitală

Slujitorii sfintelor altare din Protopopiatul Sector 2 Capitală au participat astăzi la o ședință administrativă. Întâlnirea a avut loc la biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Vatra Luminoasă.

„Preoții trebuie să aibă lămurite problemele, deoarece se cer anumite lucruri să le înțeleagă, să le știe sensul, deoarece totul are o rațiune și să se înțeleagă raționamentul tuturor dispozițiilor care vin și să se implementeze în parohie. Problemele cele mai importante sunt în legătură cu programul liturgic care trebuie afișat, trebuie stabilit și comunicat, programul catehetic și anumite decizii care s-au luat la Centrul eparhial în urma unor evenimente care ne-au surprins: catehizarea nașilor pentru botez, pentru cununie, ș.a.”, a explicat pentru TRINITAS TV Protopop Ion Popescu de la Protopopiatul Sector 2 Capitală.

În prima parte a ședinței, Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a susținut o prelegerea intitulată „Taina Pocăinței – de la părerea de rău la întâlnirea cu Dumnezeu”.

„Boala de care suferă lumea de astăzi este singurătatea care este transformată într-o singurătate colectivă și care te face să trăiești viața într-un anonimat colectiv ori noi trebuie să înțelegem că de fapt Dumnezeu ne cheamă mai întâi la întâlnirea mai întâi cu Dumnezeu prin noi, prin sinea noastră și acesta este esența Tainei pocăinței și apoi această întâlnire cu Dumnezeu are drept întâlnire întâlnirea cu ceilalți. De aceea, m-am gândit să subliniez tocmai această dimensiune personal, și anume, duhovnicul trebuie să fie părinte în primul rând, nu doar unul care ascultă păcatele sau contabilizează păcatele și rostește rugăciunea de dezlegare, ci duhovnicul trebuie să fie cu adevărat părinte în sensul în care el este preocupat permanent de fiii săi duhovnicești”, a subliniat Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Protopopiatul Sector 2 Capitală organizează lunar astfel de întâlniri.

Comentarii Facebook


Știri recente