Ședință administrativă la Protopopiatul Jibou

La sediul Protopopiatului Jibou a avut loc luni, 11 august 2014, ședința administrativă lunară a preoților. Ședința a fost condusă de către Preacucernicul Părinte Protopop Dan Dregan. După rostirea rugăciunii de început, s-a ținut un moment de reculegere în memoria părintelui Alexandru Horvat, Consilierul social al Episcopiei Sălajului, care a trecut la cele veșnice.

A urmat apoi, susținerea unei conferințe de către Preacucernicul Părinte Aurel-Lucian Bâlc, de la Parohia Răstoci având ca temă: „Țara Românească în timpul domniei Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu și recunoașterea europeană a meritelor și contribuției culturale, politice și diplomatice ale domnitorului”, după cum ne-a precizat Pr. Protopop Dan Dregan.

Un alt punct pe ordinea de zi a cuprins discuții privind stadiul colectei pentru ajutorarea sinistraților, în cadrul Campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”, organizată de Patriarhia Română și Televiziunea Română. În acest sens, s-au colectat deja de la unele parohii din cadrul protopopiatului produse neperisabile, acțiunea continuând pe tot parcursul postului Adormirii Maicii Domnului.

S-au discutat apoi probleme de ordin economic, administrativ și cultural, anunțându-se și parohiile vacante în această perioadă.

În continuare, ca de obicei, a fost tratată o temă liturgică de interes comun, luna aceasta analizându-se rânduiala Paraclisului Maicii Domnului.

La final au fost felicitați preoții care își serbează ziua de naștere în această lună.

Următoarea ședință administrativă va avea loc în data de 11 septembrie 2014, când Preacucernicul Părinte Mihai Bâlc, de la Parohia Luminișu, va ține prelegerea cu titlul „Educația culturală și morală, inteligența și formația politică a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”.

Comentarii Facebook


Știri recente