Ședință administrativă la Jibou

Miercuri, 10 iulie 2013, s-a desfășurat ședința administrativă lunară a Preacucernicilor Părinți din Protopopiatul Jibou. La fel ca în luna precedentă, aceasta a avut ca locație amfiteatrul Grădinii Botanice din localitate.

După rugăciunea de început și citirea tabelului nominal al preoților de către Preacucernicul Părinte Protopop Dan Dregan, Preacucernicul Părinte Florin – Marian Pop, de la Parohia Dobrocina, a susținut conferința cu tema „Dezvoltarea vieții liturgice, a artei și arhitecturii creștine în timpul lui Constantin cel Mare”” potrivit episcopiasalajului.ro. Au urmat dezbateri pe marginea temei. A fost prezentată apoi și distribuită preoților cartea „Episcopia Sălajului 5 ani de activitate (2008 – 2013)”, carte tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. În cadrul ședinței s-au dezbătut și probleme de ordin administrativ, economic și social. Ca problemă liturgică s-a urmărit diferența la sfintele slujbe în perioada Octoihului față de cea a Penticostarului. Următoarea ședință adminitrativă va avea loc în data de 12 august, în cadrul căreia se va rosti prelegerea „Educația și familia creștină a Sfinților Împărați Constantin și Elena”. După rugăciunea de încheiere s-a vizitat Grădina Botanică, prezente fiind și doamnele preotese.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…