Sedinta administrativa cu protopopii, la Sibiu

La reședința mitropolitană din Sibiu a avut loc la 5 aprilie 2012, o ședință a Permanenței Consiliului Eparhial, la care au fost invitați să participe și protopopii din Arhiepiscopia Sibiului. Prezidată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, întâlnirea a avut ca puncte de lucru o serie de probleme pastorale și administrative.

După cum ne informează mitropolia-ardealului.ro, s-a discutat despre organizarea pelerinajului de Florii în Sibiu și Brașov, iar IPS Mitropolit Laurențiu a recomandat să se facă astfel de pelerinaje și procesiuni în orașele de reședință ale celorlalte protopopiate. Legat de praznicul Învierii Domnului, s-au discutat rânduielile liturgice specifice și s-a amintit organizarea slujbei de la a doua Înviere, cu procesiunea la Catedrala din Sibiu, la care vor participa toți preoții din oraș și împrejurimi.

Lucrarea IPS Laurențiu, intitulată „Bucruia de a trăi viața noastră în Hristos” în care sunt adunate cuvântările pastorale, predicile la marile praznice și cuvântările ocazionale, a fost prezentată protopopilor și consilierilor eparhiali. Problemele administrative, precum consumul de lumânări sau numirile în posturile vacant de preot paroh, precum și organizarea în perioada 3-13 septembrie a cursurilor de formare pentru obținerea gradelor în preoție, au fost abordate în ședința din 5 aprilie.

La inițiativa IPS Laurențiu, familiile de preoți cu situație materială precară, vor primi un ajutor din partea Arhiepiscopiei Sibiului, în preajma Sfintelor Paști. Cazurile sociale deosebite din eparhie au fost discutate, urmând a se găsi soluții pentru soluționarea acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…