Ședința administrativă a preoților din instituțiile bugetare ale statului aflați sub jurisdicția Arhiepiscopiei Târgoviștei

Marți, 17 noiembrie 2009, ora 9.00, a avut loc, la Centrul Eparhial din Târgoviște, sub conducerea Înaltpreasfințitului Mitropolit Dr. Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, ședința administrativă a preoților din instituțiile bugetare ale statului, în prezența membrilor Permenenței Eparhiale. Cu această ocazie s-au discutat probleme specifice misiunii și pastorației, pe care clericii, aflați sub jurisdicția Arhiepiscopiei Târgoviștei, o desfășoară în anumite instituții de stat. Au fost puse în discuție și teme referitoare la: cadrul canonic al activității acestor clerici, îmbunătățirea colaborării cu parohiile din Eparhie, cu protoieria de jurisdicție, ori cu Centrul Eparhial, ca și modalitatea de aprofundare sau de rezolvare a unei problematici specifice acestei activități, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său de învățătura, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a evidențiat importanța pe care o are slujirea acestor preoți pentru misiunea socială a Bisericii Ortodoxe Române, accentuând necesitatea îmbunătățirii și a specializării pastorației individuale.

Preoții din instituțiile bugetare sunt cei care asigură asistența religioasă în spitale, unități militare, penitenciare, ori alte instituții ale statului, iar activitatea lor este reglementată prin protocoale de colaborare încheiate între Patriarhia Română și instituțiile în care acei clerici activează.

Comentarii Facebook


Știri recente