Sectorul Social-filantropic, în sprijinul pelerinilor

Colina Bucuriei, locul unde se află odoarele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, alături de moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, a devenit un furnicar al pelerinilor de toate vârstele, care vin din toate zonele țării, dar și din străinătate, pentru a-și afla liniștea sufletească și tămăduirea trupească.

După cum informează Ziarul Lumina, astăzi, 25 octombrie 2012, în cea de-a doua zi a evenimentelor religioase prilejuite de sărbătorirea Ocrotitorului Bucureștilor, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Sfânta Liturghie este săvârșită de către un ierarh, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, pe podiumul de lângă Catedrala patriarhală. Răspunsurile liturgice sunt date de către Grupul psaltic ‘Potirul’ al Mănăstirii ‘Radu Vodă’. La ora 18.00, slujba Privegherii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, se săvârșește de către un ierarh, înconjurat de soborul preoților și diaconilor, iar răspunsurile liturgice sunt date de corul Facultății de Teologie ‘Justinian Patriarhul’ din București.

Întrucât numărul pelerinilor devine din ce în ce mai mare, iar orele de așteptare cresc considerabil, Sectorul Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor vine și în acest an în ajutorul acestora, prin oferirea unor pachete cu hrană caldă și apă în timpul zilei, dar și în timpul nopții ceai cald și cafea. Protoieriile Arhiepiscopiei Bucureștilor au pregătit pentru pelerinii care vor veni la hramul Catedralei patriarhale peste 25.000 de sarmale.

În aceste acțiuni sunt implicați, pe lângă personalul Sectorului Social-filantropic și misionar și al Sectorului de învățământ și activități cu tineretul ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, și membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români și cei din Liga Tinerilor Creștini Ortodocși, care oferă ceai cald pelerinilor în intervalul orar 22:00-08:00.

De asemenea, pentru buna rânduială, Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor colaborează cu mai multe instituții medicale și ale administrației publice locale.

Pe lângă asigurarea celor trupești, Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a tipărit pentru folosul duhovnicesc al pelerinilor, dar și al credincioșilor în general, acatistele și viețile Sfântului Nectarie, Sfântului Mucenic Dimitrie și Cuviosului Dimitrie cel Nou, sub formă de broșură. De asemenea, a fost tipărită și slujba Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Broșurile pot fi achiziționate de la punctele de vânzare colportaj ale Arhiepiscopiei Bucureștilor instalate pe Dealul Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente