Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor are un sediu nou

Sectorul social – filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor are un nou sediu. Activitatea se desfășoară, de la începutul acestui an, în Sectorul 4 al Capitalei, pe strada Piscului, numărul 1. Clădirea aparține Parohiei „Cărămidarii de Jos”, pentru mutarea sediul fiind necesare mai multe lucrări de reparație și reamenajare.

Mai multe detalii a oferit părintele Cornel Ilie, consilier al Sectorului social – filantropic din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Este foarte bun pentru activitățile Sectorului social – filantropic pentru că sunt cuprinse foarte multe camere în acest ateneu. Avem cabinet de asistență socială, cabinet de medicină generală, un cabinet de stomatologie, trei birouri pentru angajați și un birou pentru secretariat, informează TRINITAS TV.

Noul sediu al Sectorului social-filantropic deține și o sală de festivități unde pot fi organizate diferite activități cultural-artistice: „Sala aceasta se numește «Paul Constantinescu» și face parte din ateneul parohiei . Este o sală foarte generoasă și a fost construită prin contribuția enoriașilor acestei parohii în anul 1941. Aici se țineau spectacole cu copiii de la școală, întruniri ale preoților în cercurile pastorale.[…] Noi ne-am mutat aici în anul 2009, la 1 decembrie, și desfășurăm activități foarte frumoase: pictură cu copiii din cercul «Sfântul Nectarie», întâlniri cu migranții. Am vrea să o folosim și pentru închiriere, pentru diferite ședințe. În scurt timp o să o folosim pentru proiectul «Hristos împărtășit copiilor», pentru catehezele pe care le țin cei de la Sectorul învățământ”, a adăugat părintele consilier.

Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor are 10 angajați. De asemenea, Sectorul social-filantropic numără 3 departamante: cel de Asistență Socială, Inspectoratul pentru cantine și cămine de bătrâni și Inspectoratul pentru preoții de caritate.

Comentarii Facebook


Știri recente