Sectorul de Asistenta Sociala ‘Diaconia’ si World Vision Romania au organizat astazi intalnirea cu preotii din Protopopiatul Iasi I.

Astazi a avut loc intalnirea cu preotii din Protopopiatul Iasi 1 organizata de World Vision Romania si de Sectorul de Asistenta Sociala ‘Diaconia’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.Sesiunea care are ca titlu ‘Initiativa Speranta pentru Hiv-Sida Romania’ este adresata preotilor pentru a-i pregati in consilierea persoanelor afectate.

Prezent la acest eveniment, Parintele Eugen Sebastian Teacu – preot misionar de caritate ne-a oferit mai multe detalii: ‘Coordonatoarea Proiectului ‘Initiativa Speranta pentru Hiv-Sida Romania’ – d-na Paula Popescu a prezentat preotilor din Protopopiatul Iasi I lucruri concrete legate de ceea ce inseamna Sindromul Hiv – Sida, problema omenirii la ora actuala. Totodata, a fost prezentata sanatatea ca parte integranta in procesul de dezvoltare comunitara si s-a subliniat importanta implicarii reprezentantilor Bisericii in lupta pentru o comunitate sanatoasa. De asemenea, s-au evaluat si cunostintele participantilor. Preotilor li s-au prezentat date concrete despre ceea ce inseamna Sindromul Hiv – Sida, modalitati de transmitere, date statistice, cum nu se transmite aceasta boala, despre individ si comunitate, evolutia si simptomele acestei boli, aspecte privind testarea, dar si tratamentul pentru Sindromul Hiv – Sida. In final, s-a mai prezentat o caseta video cu metodele si tehnicile de lucru cu grupul de bolnavi de Sida, precum si modalitati de transmitere a informatiilor legate de Sindromul Hiv – Sida in comunitate de catre preoti.’

Comentarii Facebook


Știri recente