Sectorul de Asistenta Sociala ‘Diaconia’ a lansat programul ‘Bucuria sarbatorii’

Sectorul de asistenta sociala ‘Diaconia’ din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei deruleaza in aceasta perioada de sfarsit de an, programul intitulat ‘Bucuria sarbatorii’. In cadrul acestui program sunt prevazute mai multe activitati social caritative, o astfel de activitate urmand a se derula pe data de 22 decembrie, la Centrul de asistenta pentru batrani, din Sculeni. Parintele Mihai Prodan, inspector pe probleme religioase si de asistenta sociala in cadrul sectorului ‘Diaconia’, ne-a oferit detalii despre aceasta actiune: ‘Intentionam ca pentru batranii din Centrul de asistenta de la Sculeni sa fim prezenti acolo in parteneriat cu corul de colindatori de la Liceul ‘Vasile Alecsandri’. Aceasta deplasare va avea loc pe 22 decembrie, joi si, de asemenea, batranii vor primi articole de igiena, pachete cu haine si pachete cu alimente traditionale de Craciun, iar acest cor de elevi colindatori le vor mangaia sufletele cu colinde religioase’.

De asemenea, parintele inspector Mihai Prodan ne-a vorbit si despre actiunile social-caritative avute in vedere pentru alte categorii de persoane defavorizat: ‘In vizorul nostru, in acest proiect se mai afla si Asociatia surzilor din Iasi. Tot pe 22 decembrie vom fi si la ei pentru o manifestare si vom oferi pachete cu cadouri copiilor proveniti din familiile cu deficiente de auz si vorbire, dar si copiilor care chiar au deficiente de auz si vorbire. De asemenea, pe 21 decembrie este in vizorul nostru si Asociatia nevazatorilor, unde vom fi prezenti si le vom oferi pachete de articole de igiena, haine, alimente si dulciuri’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…