Sectoarele Centrului eparhial Iasi colaboreaza pentru organizarea sarbatorii Sf. Parascheva

Cele 13 sectoare ale Centrului eparhial Iasi colaboreaza intens in aceste zile pentru buna desfasurare a manifestarilor prilejuite de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva. Astfel, fiecare detaliu organizatoric este preluat de catre unul dintre sectoarele Centrului eparhial, care comunica apoi cu celelalte departamente pentru ca evenimentele sa decurga conform programului. Mai multe amanunte in acest sens ne-a oferit pr. lect. dr. Mihai Vizitiu, consilier pe probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Hramul Sfintei Parascheva este hramul Mitropoliei si este de la sine inteles ca in situatia aceasta toate sectoarele sunt implicate in organizarea si desfasurarea intregului program, atat liturgic, cat si administrativ, incat fiecare dintre ele contribuie la organizarea acestei mari sarbatori’.

De asemenea, pr. lect. dr. Mihai Vizitiu ne-a spus si cum se implica Sectorul Invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor in desfasurarea evenimentelor prilejuite de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva: ‘Sectorul Invatamant colaboreaza si cu Facultatea de Teologie, pentru ca facultatea este sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si a IPS Parinte Mitropolit Daniel, si atunci acest hram este si al facultatii, pentru ca facultatea nu poate fi separata de aceasta sarbatoare. Contributia facultatii consta in primul rand in sprijinul material pe care il da, in prezenta parintilor profesori la aceste evenimente, la slujbele din Catedrala, la aducerea moastelor Sf. Nectarie de Eghina, incat facultatea este prezenta alaturi de Centrul eparhial, iar studentii de la facultate, pe grupe, vor participa la activitatile care se desfasoara in incinta Mitropoliei. Sectorul Invatamant, impreuna cu Biblioteca Ecumenica ‘Dumitru Staniloae’, mai organizeaza o activitate, pentru ca luni se desfasoara la Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ un simpozion dedicat marelui mitropolit al Moldovei si Sucevei, ocazionat de implinirea a 20 de ani de la mutarea sa la Domnul’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…