Secția de filologie a Seminarului Ortodox din Cluj va studia într-o nouă locație

Arhiepiscopia Clujului a reintrat astăzi, 28 iulie 2011, în posesia clădirii unde au funcționat, până în prezent, clasele primare ale Liceului de muzică Sigismund Toduță. Din noul an școlar, acolo se vor ține cursurile pentru elevii secției de filologie a Seminarului Ortodox, după cum ne informează Radio TRINITAS. Spațiul a fost administrat, până în prezent, de Primăria municipiului, care plătea Arhiepiscopiei o chirie lunară de 8 mii de lei.

Predarea clădirii s-a făcut, în această dimineață, de conducerea instituției de învățământ, în prezența Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei.

„Deocamdată, în acest spațiu în care a funcționat școala de muzică vor funcționa clasele de filologie ale Seminarului Teologic, dar în viitorul apropiat vom face demersurile necesare ca aici să se întemeieze o școală confesională ortodoxă”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La rândul său, Directorul Liceului de muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, dl. Vasile Sândean a mulțumit reprezentanților Arhiepiscopiei pentru utilizarea vreme de 20 de ani a clădirii din strada Avram Iancu pentru cursuri.

Comentarii Facebook


Știri recente