Secretarul de Stat pentru Culte al Ungariei în vizită la Patriarhia Română

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează

În ziua de 19 martie 2012, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență pe Excelența Sa Domnul Szászfalvi Lázló, Secretar de Stat pentru Culte al Guvernului Ungariei. La întrevedere a mai participat Excelența Sa Domnul Füzes Oszkár, Ambasadorul Ungariei la București.

Domnul Szaszfalvi Lazlo a mulțumit pentru primire și a subliniat că noua Constituție și noua Lege a Cultelor religioase, intrate recent în vigoare în Ungaria, creează premisele unei colaborări pragmatice între autoritățile de Stat și comunitățile religioase.

În acest context, Domnul Secretar de Stat a apreciat relațiile foarte bune pe care autoritățile ungare le au cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria reprezentată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan Mănuilă și a exprimat speranța intensificării cooperării autorităților ungare cu românii ortodocși din Ungaria.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a considerat că, pe baza reciprocității dintre cele două state, este necesară respectarea identității etnice și confesionale ale ortodocșilor români din Ungaria și promovarea dialogului și cooperării bilaterale directe între Statul ungar și fiecare cult religios din Ungaria, după cum, în mod similar, acestea se practică în România.

Patriarhul României a apreciat necesitatea intensificării cooperării practice și dezvoltarea unor programe comune culturale și social-filantropice ale comunităților românești și ungare pentru o mărturie creștină comună a celor două State în Uniunea Europeană.

Comentarii Facebook


Știri recente