Luni, 22 februarie, la Centrul Eparhial pentru copii și tineret „Sfântul Ioan Valahul”, a avut loc seara duhovnicească intitulată „Nicolae Steinhardt – Jurnalul fericirii”, informează episcopiagiurgiului.ro. Acest eveniment a fost organizat de Episcopia Giurgiului în colaborare cu dl. dr. Cosmin Georgescu, președintele Asociației Medicilor și Farmaciștilor Ortodocși Români din județul Giurgiu. Evenimentul la care au participat d-na prof. Rodica Banu, d-na prof. Mihaela Georgescu, dl. prof. George Bărănescu, dl. prof. Ion Dincă și prof. Mihaela Georgescu, a avut ca scop evidențierea operei părintelui Nicolae Steinhardt în contextul teologic și cultural românesc. De asemenea, în cadrul evenimentului la care au fost prezenți și elevi ai Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din Municipiul Giurgiu, a fost subliniată valoarea romanului „Jurnalul fericirii”, care reprezintă o nestemată a literaturii noastre, a ortodoxiei, a sufletului românesc, scrisă de un om pentru care suferința îndurată în închisorile comuniste nu a însemnat tristețe și deznădejde, ci trezirea conștiinței și apropierea de Dumnezeu.
Sondaj: Biserica rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor, în ușoară creștere față de luna trecută
Biserica rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor, reiese dintr-un sondaj realizat în perioada 22 – 26 februarie de Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS. În plus, gradul de încredere a crescut ușor…
Săvârşin: A fost inaugurată grădiniţa „Regina-Mamă Elena”
Grădiniţa „Regina-Mamă Elena”, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată vineri în localitatea Săvârşin, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a autorităţilor locale, anunţă Agerpres. Slujba de binecuvântare a imobilului a fost oficiată de preotul…
„Bine nu se face până nu se strică răul” | O inițiativă legislativă propune ca 2021 să fie Anul Tudor Vladimirescu
Un proiect de lege propune instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii. În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui…
Parastas pentru Episcopul Grigorie Leu, la Huşi. De ce a fost numit „miracolul conștiinței”
„L-am numit «miracolul conștiinței» pentru că, în vremuri de ostilitate față de credință, acest episcop martir a avut un curaj și o verticalitate aparte, opunându-se unui regim totalitar care și-a propus să Îl smulgă pe Dumnezeu…
Din moștenirea lui Gojdu ne-a mai rămas doar o capelă, dar moștenirea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni
Reporterii Pro TV au realizat un material despre mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta. Ei s-au documentat despre istoricul ei, constatând că făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu.…