Seară duhovnicească la Universitatea de Vest din Timișoara

Pe toată durata Postului Mare la Universitatea de Vest din Timișoara se organizează conferințe și dezbateri pe teme duhovnicești de actualitate. Aseară, 18 martie, în Aula Magna a Universității a avut loc conferința cu tema „Există un stil de viață ortodox?”. Organizată de A.S.C.O.R. Timișoara și Asociația „Metamorfosis”, conferința a fost susținută de Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, prodecan al Facultății de Teologie din Craiova. La eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei: „Este de fapt o continuare activității pe care ASCOR-ul o desfășoară în eparhia noastră cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului și cred că tema va încerca să concretizeze ceea ce Biserica noastră ortodoxă propovăduiește și în același timp prin această temă dorim să se facă cunoscut cuvântul Sfintei Scripturi al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, deoarece nu suntem oameni care trăim în afara societății. Ci noi trăim în societate și avem convingerile noastre, credința noastră în Dumnezeu, deoarece El este Domnul și Stăpânul vieții noastre”.

Conferința a fost urmată de prezentarea proiectului „Casa Nera” al Asociației „Metamorfosis”, proiect care constă într-un complex ce se va deschide luna aceasta și va cuprinde și o librărie de carte ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente