Seară duhovnicească la Parohia Valea Timișului din Protopopiatul Caransebeș

La parohia Valea Timișului din Protopopiatul Caransebeș s-au desfășurat în perioada 20 – 27 februarie, seri duhovnicești, informează episcopiacaransebesului.ro. Miercuri 23 februarie, la seara duhovnicească a participat delegatul chiriarhului, protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

Începând cu orele 18:00 s-a săvârșit slujba Vecerniei de către părintele Casian Rușeț și preotul paroh Ioan Lupa, în prezența credincioșilor parohiei. În încheiere, un grup de tineri teologi, care au dat răspunsurile la strană au interpretat câteva pricesne duhovnicești, după care delegatul Preasfințitului Părinte Lucian a ținut un cuvânt de învățătură.

„Cu precădere în această perioadă de pregătire duhovnicească pentru postul mare, iar mai apoi pentru marele praznic al Învierii Domnului, se cuvine să luăm seama le cele trei pilde evanghelice din primele trei săptămâni ale perioadei triodului. Astfel învățăm ce înseamnă rugăciunea smerită din pilda vameșului și a fariseului, pocăința autentică din pilda fiului risipitor și milostenia generoasă din evanghelia duminicii înfricoșatei judecăți. Toate cele trei învățături ne arată cum să ne apropiem de Dumnezeu și că prin raportarea la semenii noștri dobândim comuniunea deplină cu Hristos Domnul”, a spus părintele Casian Rușeț.

„Am venit în mijlocul dumneavoastră la ceas de seară în rugăciune și cântare cu binecuvântarea și îndemnul părintelui nostru episcop, care vă poartă în rugăciune și cuget și care vă transmite binecuvântarea arhierească, felicitându-vă deopotrivă pentru activitatea misionară și duhovnicească, precum și pentru activitatea filantropică, deoarece avem cunoștință că în curând veți deschide o cantină socială, ceea ce nu este puțin lucru pentru o parohie rurală”, a mai adăugat părintele secretar eparhial.

În încheiere, preoții și reprezentanții consiliului parohial au vizitat clădirea cantinei sociale, aflate în curs de finalizare.

Comentarii Facebook


Știri recente