Seară duhovnicească la Parohia Rugi, Protopopiatul Caransebeș

În perioada 13-19 februarie, la Parohia Rugi din Protopopiatul Caransebeș se desfășoară săptămâna de catehizare. Astfel, joi, 16 februarie, la invitația părintelui Aron Bob, în mijlocul credincioșilor Parohiei Rugi s-au aflat părintele Liviu Drăgan, protopopul Caransebeșului, și diaconul Florin Mureșan de la Catedrala ‘Sfântul Gheorghe’ din Caransebeș, care au săvârșit Vecernia, la care au participat numeroși credincioși, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La final, părintele Liviu Drăgan a pus în sufletele credincioșilor un cuvânt de învățătură despre Maica Domnului, ocrotitoarea bisericii. În serile precedente au mai fost invitați: părintele Petru Damian, de la Parohia Păltiniș, părintele Ioan Negrei, de la Parohia Cireșa, și părintele Liciniu Gheorghe, de la Parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Oțelu Roșu, care au slujit slujba Vecerniei și au împărtășit câte un cuvânt de învățătură. Săptămâna de catehizare se va încheia duminică, cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște.

Biserica parohială cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Parohia Rugi a fost construită în anul 1901. Lăcașul de cult a fost sfințit de către Vasile Lăzărescu, mitropolitul Banatului, la 8 iulie 1950. În anul 2001, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcop al Caransebeșului, a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare executate la biserica parohială. În 9 iulie 2006, comunitatea parohială din Rugi a fost greu încercată. Turnul bisericii a fost lovit de un fulger, izbucnind un incendiu care a mistuit în întregime turnul și acoperișul bisericii, rămânând doar zidurile. Între anii 2007 și 2010, biserica a fost reconstruită prin osteneala părintelui paroh și prin contribuția Centrului eparhial, a Consiliului Județean Caraș-Severin și a unor oameni de bine. Târnosirea acestei biserici, construită în anul 1901 și rectitorită în urma incendiului din anul 2006, a avut loc duminică, 6 iunie 2010, la praznicul Duminicii Sfinților Români, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente