Seară duhovnicească la Parohia Apărătorii Patriei II -București

La Parohia Apărătorii Patriei II – Sfântul Ambrozie din București, a avut loc duminică 19 februarie 2012, o întâlnire a comunității parohiale cu doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și răspunzând invitației adresată de Părintele Ion Armași, Secretarul Sectorului de Relații Externe al Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Locțiitor al Episcopiei „Dacia Felix”, din Serbia și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, au participat la o seară duhovnicească, în cadrul căreia au avut ocazia să le vorbească numeroșilor credincioși din această parohie despre diferite teme duhovnicești legate de perioada Postului Mare, precum și despre situația românilor ortodocși din eparhiile pe care aceștia le păstoresc. La această întâlnire de suflet, deosebit de apreciată de către toți credincioșii, a fost prezent și Părintele Paroh Mircea Alexă Uță. Cu acest prilej au fost evidențiate, de asemenea, rolul foarte important și sprijinul oferit de către Patriarhia Română, prin intermediul Departamentului de Relații Externe, la înființarea și funcționarea în condiții normale a celor două eparhii, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Pornind de la tâlcuirea Evangheliei citită în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Părinte Episcop Daniil i-a introdus pe ascultători în lumea mistică a Patericului Egiptean și a bogatelor semnificații teologice care se pot desprinde din pilda acestei duminici, dar a oferit și foarte multe informații despre situația dificilă și despre realizările românilor ortodocși care trăiesc atât în Voievodina, cât și în Sudul Dunării, iar Preasfințitul Părinte Episcop Siluan le-a vorbit credincioșilor despre perioada specială a Triodului și despre foloasele duhovnicești nenumărate pe care le poate avea tot cel care ia în serios îndemnurile Sfintei noastre Biserici și darurile duhovnicești pe care ea le oferă credincioșilor, dar și despre dificultățile Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în activitatea pe care o desfășoară.

Consemnând atmosfera de reală comuniune stabilită între vorbitori și credincioși, cei doi ierarhi au răspuns, de asemenea și întrebărilor adresate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…