Seară duhovnicească în Parohia Vânători, Arad

În Duminica a treia după Sfintele Paști, a Mironosițelor, credincioșii Parohiei Vânători, Protopopiatul Arad, au trăit bucuria unei seri duhovnicești prilejuită de întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar Chișineu-Criș, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Seara a debutat la ora 18:00, prin oficierea Tainei Sfântului Maslu de obște de către cei 11 preoți prezenți, sub protia părintelui Liviu Savulov de la Parohia Chișineu-Criș I, coordonatorul cercului.

Cuvântul de învățătură la Taina Sfântului Maslu i-a aparținut părintelui Ioan Pavel din Parohia Sintea-Mare, care a vorbit despre bucuria Învierii de care s-au învrednicit femeile mironosițe prin cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos ‘Bucurați-vă’, cuvinte pe care le auzim și noi astăzi și care ne fac și pe noi să ne bucurăm de minunea și de darul Învierii.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, au început lucrările Cercului pastoral. Părintele paroh Dorel Ancuța a susținut referatul cu tema ‘Cultul morților’, arătând că acesta se bazează pe învățătura mântuitoare a lui Hristos, Care a biruit moartea și i-a dat un alt sens, eshatologic. Biserica Ortodoxă are bine conturat și definit cultul morților, având introduse în slujbele sale texte și formule de pomenire și de mijlocire pentru morți.

La sfârșit, părintele paroh a mulțumit colegilor preoți pentru popasul duhovnicesc făcut în parohia sa, urmând ca viitoarea întrunire a preoților din acest cerc pastoral să aibă loc în 29 mai, în Parohia Mișca.

Comentarii Facebook


Știri recente