Seară duhovnicească în Parohia Vălișoara

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a aflat Joi, 22 martie 2012, la ceas de seară, în mijlocul credincioșilor din Parohia Vălișoara, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârșit slujba Vecerniei alături de un sobor de preoți și diaconi în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, după cum ne informează episcopiacaransebesului.ro.

La momentul cuvenit, Ierarhul a rostit un bogat cuvânt de învățătură: „Suntem în săptămâna a patra a Postului Mare, între Duminica Crucii și Duminica închinată Sfântului Ioan Scărarul. Cu mare bucurie am răspuns invitației dumneavoastră și iată, cu două zile înainte de praznicul Bunei Vestiri, am revenit în mijlocul dumneavoastră pentru a ne întări duhovnicește la mijlocul Postului. Am trecut de jumătatea Postului Mare și avem nevoie de rugăciune și putere ca să continuăm lupta cea bună, să săvârșim cu bine călătoria Postului și să ne putem închina cu toții, după patruzeci de zile de post și rugăciune la care se mai adaugă și săptămâna patimilor, să ne putem închina, pregătiți duhovnicește cu inima curată și luminată, Sfintei Învieri a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sunt mai mult decât bine-venite aceste săptămâni de catehizare și aceste seri duhovnicești de rugăciune intensă și de gustare din cuvântul lui Dumnezeu”.

La slujbă au participat un număr însemnat de credincioși precum și foarte mulți tineri îmbrăcați în straie populare specifice zonei Văii Timișului. La final, toți credincioșii prezenți au fost miruiți de către Chiriarh și au primit iconițe. Parohia Vălișoara cuprinde 180 de familii cu 590 de credincioși și este păstorită de părintele sachelar Stelian Laurențiu Georgescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…