Seară duhovnicească în Parohia Deva IV

Credincioșii Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Deva au avut, vineri 14 decembrie 2012, prilejul de a participa la o seară duhovnicească minunată organizată în sfântul locaș. Astfel la orele 17:00, în contextul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, s-a săvârșit această sfântă taină cu șapte preoți, după care părintele Sorin Popescu a vorbit credincioșilor despre vechimea și originea colindelor, evidențiind faptul că toate colindele noastre strămoșești au un caracter de sfințenie deoarece aduc un mesaj ceresc, și ne îndeamnă la iubire,pace,iertare și frățietate. A făcut apoi prezentarea celui de-al doilea moment al serii Concertul de colinde susținut de Corul parohiei „Vosglas” condus de D-na Prof. Mihaela Popa, după cum a precizat Pr. Sorin Popescu.

În încheiere Pr. Protopop Petru Costa a mulțumit preoților slujitori pentru împreuna rugăciune, apoi membrilor corului „Vosglas” și D-nei dirijor Prof. Mihaela Popa pentru munca depusă de-a lungul timpului cu scopul de a aduce în sufletele credincioșilor o parte din bucuria Crăciunului și nu în ultimul rând a mulțumit și enoriașilor prezenți la această bucurie a parohiei.

Tot în această seară în pridvorul bisericii a avut loc o expoziție cu felicitări și obiecte de Crăciun realizate de elevii clasei a II a, împreună cu D-na Înv. Petronela Luncan și D-na Monica Hompot de la Sc. Gen. „Andrei Mureșanu” cu care parohia care se află într-un parteneriat. Aceste produse au fost vândute de acești elevi care fac parte și din grupa de cateheză,iar cu banii obținuți se vor ajuta beneficiarii Centrului de Îngrijire și asistență Brănișca în cadrul proiectului”Hristos se naște pentru toți”,proiect ce împlinește anul acesta 10 ani și două familii cu situație precară din parohie.

La final, cei prezenți au fost unși cu untdelemn sfințit după care la ieșire au cumpărat felicitările și obiectele de Crăciun expuse, pentru a face o bucurie de sfintele sărbători și celor vârstnici și aflați în suferință internați în acel centru cărora acești copii le vor oferi cadouri și îi vor colinda.

Comentarii Facebook


Știri recente