Seară de poezie în Parohia Eșelnița, jud. Mehedinți

În cadrul Școlii Parohiale de Vară organizată de Parohia Ortodoxă Eșelnița din jud. Mehedinți, astăzi, 3 august, va avea loc, între orele 18:00-20:00, o seară dedicată poeziei, urmând a fi abordate diverse opere ale celor mai cunoscuți autori de versuri, clasici sau contemporani. Conform episcopiaseverinului.ro, în mijlocul invitaților se va afla și Părintele Episcop Nicodim, la invitația părintelui paroh Sever Negrescu.

Parohia Ortodoxă Eșelnița organizează ce-a de-a XV a ediție a Școlii Parohiale de Vară în perioada 22 iulie-15 august, punând la dispoziție următoarele locații: Biserica, Muzeul Parohial „Episcop Iosif Tr. Badescu” și sesia parohială.

Cei 90 de tineri înscriși au fost împărțiți în patru grupe, după criteriile de vârstă, majoritatea fiind din Eșelnița, dar și din alte localități: Timișoara, Reșița, București etc. Cursurile se desfășoară zilnic, între orele 10.00-12.00, 18.00-20.00, fiind predate pe bază de voluntariat de către cadre didactice și studenți. Școala Parohială de Vară Eșelnița desfășoară și prin această ediție activități care împletesc cunoașterea și comuniunea (limbi străine, matematică, jurnalism, diagnoza unui cartier parohial, pelerinaje, jocuri, teatru, lecturi duhovnicești, istorie, cenaclu literar, geografie etc).

Comentarii Facebook


Știri recente