Seară de poezie creștină la Facultatea de Teologie din București

Studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au participat, ieri, 29 martie 2012, la o seară de poezie creștină dedicată poetului Ioan Alexandru. În cadrul întâlnirii, foști studenți și prieteni ai publicistului au evocat viața acestuia, iar actori, scriitori, dar și studenți au recitat unele dintre cele mai cunoscute poezii ale sale.

Mai multe informații despre această întâlnire a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gheorghe Holbea, „Între Denia Canonului cel Mare și Denia Acatistului din această a cincea săptămână a Postului Mare am considerat că o seară de poezie creștină în amintirea unui poet imnic, cum a fost poetul Ioan Alexandru, este binevenită, cu atât mai mult cu cât, în a doua parte a creației sale, Ioan Alexandru s-a străduit să refacă această imnografie bizantină, bineînțeles în epoca în care a trăit și mai ales cu dinamismul modern de astăzi. Se știe ca Ioan Alexandru la început a îndrăznit o pentalogie a imnelor și anume imnele iubirii, bucuriei, Transilvaniei, Moldovei, Țării Românești, imnele Putnei și, de asemenea, imnele Brâncovenilor și considerăm pentru generația noastră că a fost nu numai un poet providențial, dar a fost în același timp cel care ne-a învățat în perioada comunistă curajul cuvântului”.

Ioan Alexandru, poet, publicist, eseist și om politic român a trăit între anii 1941-2000.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…