Seară de Colinde la Tulcea

Cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului, duminică, 18 decembrie 2011, în sala Teatrului Jean Bart din Tulcea a avut loc tradiționalul Concert de colinde. În cadrul acestuia, mesajul Crăciunului a fost adus prin colinde de către Grupul psaltic „Patmos” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea, Corala Seminarului Teologic, Corul de maici al Mănăstirii Saon și Corul „Magnificat” al preoților din municipiul Tulcea, a precizat arhid. Vasile Iulian

Elevii clasei a VIII-a de la Școala „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea au prezentat sceneta „Unde este Iisus”, după care Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a rostit un cuvânt de învățătură legat de importanța colindelor în viața poporului român ca și despre semnificația lor teologică.

„Să păstrăm aceste nestemate ce vin din adânc de istorie, să le cântăm și noi și urmașii noștri întru dăinuirea Bisericii străbune și a neamului. Să căutăm, să prăznuim această sărbătoare în duhul Evangheliei lui Hristos și nu după duhul lumii, pentru ca într-adevăr să avem folos duhovnicesc și să ne bucurăm de lumina și sfințenia ce izvorăsc din ieslea cea sfântă” a spus Preasfinția Sa.

La concert au participat aproximativ 500 de persoane în frunte cu dl. Constantin Hogea primarul Municipiului Tulcea și alte autorități locale.

Comentarii Facebook


Știri recente