Seară catehetică la Paraclisul Facultății de Teologie din București

Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitală, va găzdui mâine, 22 aprilie, o nouă ediție a Serilor Catehetice. La întâlnirea cu tema „Despre minuni” vor participa elevii clasei a XII-a de la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din București.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Adrian Niță, inspector în cadrul Sectorului „Învățământ și Activități cu Tineretul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „La întâlnirea cu elevii de la Liceul Cervantes voi încerca să le spun că minunea Învierii nu este un lucru care s-a întâmplat acum două mii de ani și noi suntem niște spectatori la această minune și împlinim an de an și noi această tradiție. Minunea Învierii trebuie împropriată și trebuie să o trăim ca minune de zi cu zi, dacă ne gândim că în fiecare zi această minune se săvârșește pe Masa Sfântului Altar acolo unde se oficiază Sfânta Liturghie”.

Serile Catehetice au loc de regulă o dată la două săptămâni și sunt organizate de Sectorul „Învățământ și Activități cu Tineretul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în colaborare cu profesorii de Religie din liceele bucureștene.

Comentarii Facebook


Știri recente