Se pregateste o noua sesiune de canonizari in Biserica Catolica

Papa Ioan Paul II va trebui sa prezideze saptamana viitoare un consistoriu pentru proclamarea a cinci noi sanctificari. Intrunirea cardinalilor este programata pentru data de 24 februarie, iar pentru ca rezultatele sedintei sa fie valide, trebuie ca papa sa fie prezent. Vaticanul a anuntat ca papa isi va relua astfel, incetul cu incetul, activitatile pe care si le-a intrerupt cu ocazia spitalisarii de la inceputul lunii.

Dintre cei cinci noi sfinti, doi sunt polonezi, doi italieni si unul chilian. Inaintea acestei noi sesiuni de canonizari, numarul total de sfinti proclamati de papa Ioan Paul II este de 482, iar numarul de persoane beatificate este de 1.338. Cifrele arata ca actualul Pontif este cel mai activ din istorie la capitolul sanctificari si beatificari.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…