Se deschide muzeul Mănăstirii Probota

La Mănăstirea Probota a fost prezentat zilele trecute proiectul noului muzeu care va funcționa pe lângă importantul monument din patrimoniul UNESCO. Consiliul Județean Suceava și Complexul Muzeal „Bucovina”, în parteneriat cu Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național, au decis, încă din luna iulie, amenajarea, la Mănăstirea Probota, a unui muzeu, aici urmând a fi expuse piese din patrimoniul excepțional pe care mănăstirea le deține.

Potrivit vicepreședintelui executivului județean Vasile Ilie, Complexul Muzeal „Bucovina” a demarat conservarea și restaurarea patrimoniului din metal, ceramică, lemn și textile, întocmind proiectul tematic al viitoarei instituții muzeale. În timpe ce de la bugetul județean este suportată contravaloarea manoperei, Mănăstirea Probota va asigura materialele necesare, iar Direcția pentru Cultură va achiziționa mobilierul.

În vederea sporirii numărului de vizitatori, Consiliul Județean a inițiat lucrări de reamenajare a drumului județean din zonă, până acum fiind reabilitați 3 km de infrastructură și reparate podurile.

Comentarii Facebook


Știri recente