Se asteapta reformarea Curiei Romane

Se asteapta reformarea Curiei Romane de catre Papa Benedict al XVI-lea, informeaza agentia catolica independenta CWNews, citand un proeminent oficial al Vaticanului. Cardinalul José Saraiva Martins, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor a declarat ca pe langa schimbari ale Curiei se asteapta si modificari ale ceremoniilor de beatificare.

La aceasta conferinta de presa, Cardinalul Saraiva Martins a atras atentia asupra unor cuvinte ale pe atunci Cardinalului Joseph Ratzinger, dintr-un discurs sustinut in septembrie 1990 la Rimini, Italia, in care se spunea ca ‘structurile’ nu trebuie sa ‘inlocuiasca Biserica’. Teologul german, actualmente Papa, se referea in mod special la Curia Romana, intrebandu-se daca toate dicasterele sunt necesare, si afirmand ca precedentele doua reforme – infaptuite de Papa Paul al VI-lea in 1967 si de Papa Ioan Paul al II-lea in 1988 – nu exclud nevoia unei a treia reforme.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…