Procesul in care autorul cartii ‘Codul lui Da Vinci’, Dan Brown, a fost acuzat ca ar fi copiat munca a doi istorici s-a incheiat luni, iar judecatorul a anuntat ca spera sa anunte verdictul la inceputul lunii aprilie. Procesul s-a intins pe mai bine de trei saptamani si pe parcursul sau au fost discutate istoria dinastiei merovingienilor, a cavalerilor templieri, descendenta lui Iisus si detalii despre viata autorului Dan Brown si a sotiei acestuia, Blythe Brown, informeaza cotidianul ‘Ziua’. ‘Codul lui Da Vinci’, un roman cu peste 40 de milioane de exemplare vandute in toata lumea, are premise similare cu volumul ‘Sfantul Graal si Sfantul Sange’, din 1982, scris de Michael Baigent si Richard Leigh. Baigent si Leigh, care au depus marturie la proces, au dat in judecata editura Random House, ce a publicat atat cartea lor, cat si pe cea a lui Dan Brown. ‘El (Dan Brown) sau Blythe a folosit ‘Sfantul Graal si Sfantul Sange’ intentionat, pentru a scuti din timpul pe care ar fi trebui sa il petreaca facand munca de cercetare’, a declarat Jonathan Rayner James, avocatul celor doi istorici. Blythe Brown s-a dovedit a fi un personaj cheie in proces, ea fiind cea care a adunat materiale inainte ca sotul sau sa se apuce de scris cartea si cea care a insistat pe includerea anumitor teme in structura romanului. Avocatul istoricilor a sustinut ca, faptul ca Blythe nu a aparut la proces arata ca aceasta stia cat de mult s-a bazat pe cartea istoricilor. Dan Brown a motivat ca nu a citat-o pe sotia lui pentru ca a vrut sa o fereasca de atentia mass-media. Cei care vor pierde acest proces vor trebui sa plateasca 1,75 milioane de dolari, reprezentand doar cheltuielile de judecata. Valva iscata in jurul procesului a crescut vanzarile pentru cartea celor doi istorici. Publicitate i s-a mai facut astfel si filmului bazat pe cartea lui Brown, care va avea premiera in mai, la Cannes, avandu-i in rolurile principale pe Tom Hanks si Audrey Tautou.
Hram la Parohia Brâncuși: Sfântul Ioan Rusul ne arată că tinerețea poate fi prilej de sfințenie
Parohia Brâncuși, din sectorul 6 al Capitalei, și-a sărbătorit vineri ocrotitorul, pe Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul. În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Pr. paroh Costel Burlacu a vorbit despre exemplul de sfințenie oferit de…
Volum despre viața Cuvioasei Teofana Basarab, lansat la Galați
La câteva zile după proclamarea canonizării Cuvioasei Teofana Basarab, preotul Alexandru Stănciulescu-Bârda a prezentat la Galați rezultatul cercetărilor sale de mai mulți ani privind biografia acestei sfinte. Volumul său, „Viaţa Cuvioasei Teofana Basarab” a apărut…
Episcopul Europei de Nord îi îndeamnă pe românii din Scandinavia să doneze pentru mozaicul de la Catedrala Națională
Preasfințitul Părinte Macarie a făcut vineri un apel către românii din Scandinavia să doneze pentru mozaicul de la Catedrala Națională. În următoarele trei duminici, vor fi organizate colecte în toate comunitățile parohiale din Episcopia Europei…
Corul Evia al Parohiei Brâncuși, alături de Arhidiaconul Mihail Bucă și fiica sa, Irene: Concert caritabil
Corul Evia al Parohiei Brâncuși din Capitală este alături de Arhidiaconul Mihail Bucă și de fiica sa Irene, diagnosticată recent cu leucemie acută mieloblastică. Corul va susține un concert caritabil, intitulat „Alături de Irene”, luni,…
27 mai, ziua în care Mihai Viteazul a devenit „Domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată Ţara Moldovei”
Vineri, 27 mai 2022, se împlinesc 422 de ani de la prima unire politică a românilor, iar înfăptuitorul ei este omagiat, în mod oficial, ca martir și erou al națiunii române. Un eveniment comemorativ va avea…