Scrisoarea pastorală a IPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti

Lumea întreagă a luat act, cu durere și regret, despre cutremurul din Haiti, care s-a soldat cu peste 120.000 de morți, 190.000 de răniți și 1.000.000 de sinistrați. Semeni de-ai noștri au rămas în suferință, nu doar sufletească ci și materială. Dacă pentru cele ale sufletului ne plecăm genunchii și ridicăm glas de rugăciune înaintea lui Dumnezeu, în cele materiale trebuie să ne unim, pentru a da mărturie comună de credința noastră în Mântuitorul Iisus Hristos, Ocrotitorul sărmanilor și Părintele orfanilor, care ne-a învățat să fim milostivi și iubitori de aproapele.

Cu părintească dragoste, în colaborare cu întreaga Patriarhie Română, rugăm pe bunii noștri credincioși, preoți și mireni, să contribuie, după posibilități, la realizarea unei colecte în vederea acordării unui ajutor acestor oameni aflați la grea încercare.

Mulțumindu-vă și pentru acest efort, vă binecuvântăm și vă îmbrățișăm cu toată dragostea noastră părintească, nădăjduind ca și prin această jertfă vom fi mai aproape de Dumnezeu, prin ajutorarea celor aflați în nevoi.

‡ LAURENȚIU

Mitropolitul Ardealului

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente