Scrisoarea de raspuns a PF Parinte Patriarh Daniel adresata Patriarhului Serbiei

Sanctitatii Sale Pavle,

Arhiepiscop de Pecs, Mitropolit de Belgrad-Karlovci, Patriarhul Serbiei

Sanctitatea Voastra,

Hristos a inviat!

Cu frateasca dragoste, confirmam primirea scrisorii Sanctitatii Voastre referitor la unele aspecte dureroase din viata Bisericii Ortodoxe Sarbe surori si a poporului sarb dreptcredincios.

Am luat act cu tristete de suferintele prin care trec fratii nostri ortodocsi din Kosovo si Metochia, precum si de distrugerea unor lacasuri de cult ortodoxe din aceste zone, cu o valoare spirituala si culturala inestimabila.

In ceea ce priveste noua situatie politica, creata prin recunoasterea de catre unele tari a independentei provinciei Kosovo, asa dupa cum cunoasteti, autoritatile din Romania nu au recunoscut acest nou stat, considerandu-se ca o astfel de decizie poate crea situatii conflictuale in Kosovo si in alte parti din lume.

Patriarhia Romana sustine, in fata opiniei publice si a diferitelor foruri internationale, dreptul ortodocsilor sarbi din Kosovo si Metochia de a-si manifesta liber credinta si a-si proteja sfintele lacasuri, considerand ca astfel implineste o datorie sfanta fata de fratii si surorile noastre din Serbia, aflati in grele incercari. Fiti incredintati de solidaritatea noastra fata de Biserica Ortodoxa sora a Serbiei si de rugaciunile noastre catre Insusi Mantuitorul Iisus Hristos, Cel care ne intareste pururi prin cuvantul Sau: „intru Mine pace sa aveti. In lume necazuri veti avea; dar indrazniti. Eu am biruit lumea“ (Ioan 16, 33).

Va imbratisam frateste in Hristos, Domnul Cel Inviat, si Va dorim multa sanatate si ajutor de la El in toata lucrarea cea sfanta.

† DANIEL,

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente