Școala Stânca-Roznovanu din județul Iași, inaugurată prin slujba de sfințire

Școala cu clasele I-IV din localitatea Stânca-Roznovanu, comuna Victoria, județul Iași, a fost redeschisă ieri în prezența autorităților locale, a profesorilor, a copiilor și a părinților acestora, informează „Ziarul Lumina”.

Slujba Aghezmei mici a fost oficiată de pr. Valeriu Olaru, de la parohia Victoria, și de pr. Adrian Miron, de la parohia Stânca-Roznovanu – Victoria, Protopopiatul Iași 1. Părintele paroh Adrian Miron a vorbit celor prezenți despre modelarea caracterului copiilor de la o vârstă fragedă, astfel încât prin educație să devină buni creștini, dar și buni cetățeni.

‘Se cuvine mai înainte de toate să-I mulțumim Domnului că ne-a binecuvântat cu această bucurie de a fi împreună, elevi, părinți și profesori. Ne-am rugat ca prin sfințirea școlii să se binecuvânteze acest început de an școlar’, a remarcat pr. paroh Adrian Miron.

A urmat cuvântul primarului comunei Victoria, Daniel Crețu, care și-a exprimat bucuria pentru că s-au finalizat lucrările la școala din Stânca-Roznovanu, mai ales că elevii făceau naveta la Victoria pentru a merge la cursuri.

‘În Stânca-Roznovanu s-au realizat schimbări pe plan educativ prin refacerea școlii, aflată în stadiu de degradare. Dar schimbări s-au produs și pe plan spiritual prin așezarea pietrei de temelie a bisericii din centrul satului. Toate acestea au fost posibile prin bunăvoința domnului primar Daniel Crețu’, a amintit pr. paroh Adrian Miron. Fiecare clasă din Școala Stânca-Roznovanu a primit din partea parohiei câte o icoană.

Comentarii Facebook


Știri recente