Școala nr. 12 din Tulcea ocrotită de Sf. Nicolae

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit Miercuri 5 decembrie 2012, o slujbă de binecuvântare la Școala Gimnazială nr. 12 din Tulcea, instituție care a primit cu acest prilej ca patron spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae, după cum ne-a transmis Arhid. Vasile Iulian.

După slujba de sfințire Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură legat de viața Sfântului Ierarh Nicolae prăznuit de Sfânta Biserică în data de 6 decembrie.

„Sfântul Ierarh Nicolae a fost un om plin de învățătură dar și de evlavie, de smerenie și de sfințenie. El este un prieten al copiilor pe care-i apără de răutăți și pe care-i îndeamnă la cinstirea părinților și a dascălilor ca și la râvna în studiu și cunoaștere. Ne bucurăm în chip deosebit că astăzi Școala nr. 12 din Tulcea a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae, și că an de an în preajma zilei lui ne vom întâlni cu toții elevi și profesori” a spus Preasfinția Sa.

La sfârșit copiii au intonat colinde, au primit iconițe cu Sfântul Nicolae, iar un grup coral a prezentat un scurt program artistic.

În aceeași zi Preasfinția Sa a participat, în sediul Episcopiei, la festivitatea de premiere a laureaților Concursului cu tema „De la Sfântul Andrei la Sfântul Nicolae” organizat de către Episcopia Tulcii în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

Comentarii Facebook


Știri recente