Școala nr. 12 din Tulcea ocrotită de Sf. Nicolae

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit Miercuri 5 decembrie 2012, o slujbă de binecuvântare la Școala Gimnazială nr. 12 din Tulcea, instituție care a primit cu acest prilej ca patron spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae, după cum ne-a transmis Arhid. Vasile Iulian.

După slujba de sfințire Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură legat de viața Sfântului Ierarh Nicolae prăznuit de Sfânta Biserică în data de 6 decembrie.

„Sfântul Ierarh Nicolae a fost un om plin de învățătură dar și de evlavie, de smerenie și de sfințenie. El este un prieten al copiilor pe care-i apără de răutăți și pe care-i îndeamnă la cinstirea părinților și a dascălilor ca și la râvna în studiu și cunoaștere. Ne bucurăm în chip deosebit că astăzi Școala nr. 12 din Tulcea a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae, și că an de an în preajma zilei lui ne vom întâlni cu toții elevi și profesori” a spus Preasfinția Sa.

La sfârșit copiii au intonat colinde, au primit iconițe cu Sfântul Nicolae, iar un grup coral a prezentat un scurt program artistic.

În aceeași zi Preasfinția Sa a participat, în sediul Episcopiei, la festivitatea de premiere a laureaților Concursului cu tema „De la Sfântul Andrei la Sfântul Nicolae” organizat de către Episcopia Tulcii în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…