Școala doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, din București

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București oferă, pe lângă licență, programe de master, dar și de doctorat. Este important de știut faptul că toți candidații trebuie să aibă binecuvântarea din partea Chiriarhului locului, însă pentru înscrierea la studiile doctorale trebuie îndeplinite și alte condiții.

„La școala de doctorat a facultății noastre se înscriu licențiații în teologie și absolvenții de master în teologie. Concursul pentru studiile doctorale are loc în luna septembrie. Candidații trebuie să aibă binecuvântarea ierarhului locului și în al doilea rând trebuie să se supună unui examen care are și probe de limbi moderne și limbi clasice și apoi probe din disciplina la care candidatul vrea să se specializeze”, a spus părintele prof. univ. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Pentru studiile doctorale, facultatea dispune de o serie de îndrumători. Pe parcursul anilor de studiu, doctoranzii trebuie să parcurgă mai multe etape de cercetare.

În fiecare an, numeroși candidați optează pentru diferite specializări în cadrul școlii doctorale. Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” funcționează în cadrul Universității din București și se află sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Mai multe informații despre admitere, inclusiv despre actele necesare înscrierii, pot fi găsite și pe site-ul instituției, www.ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente