Școală de vară pentru 60 de copii, la Vultureni

Aproape 60 de copii din Vultureni, Stănișești, Benești și Bacău sunt implicați în aceste zile în activitățile proiectului educațional ‘Școala de vară’. Ediția din acest an a proiectului este dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, fiind organizată în parteneriat cu mai multe școli din județul Bacău și cu Primăria Vultureni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Parohia Vultureni, Protopopiatul Sascut, derulează, în perioada 15-29 iulie, a doua ediție a proiectului educațional ‘Școala de vară’. Acesta este implementat cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Școala Generală Stănișești, Școala Generală Benești, Școala Generală Vultureni și Școala Generală numărul 10 din Bacău, împreună cu cadrele didactice de la aceste instituții școlare. După cum ne-a relatat pr. paroh Aurel Cîrlan, în cadrul acestui proiect derulat în filia ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ – Benești a parohiei Vultureni, 57 de copii vor participa la activități închinate Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, de dezvoltare personală, de creație literară și de voluntariat. Totodată ei vor căuta să aducă bucurie în sufletul bătrânilor parohiei prin vizitele organizate la casele acestora.

Obiective și rezultate, după patru activități

Obiectivele proiectului sunt: participarea copiilor la viața comunității, reducerea comportamentelor problematice și înțelegerea importanței Tainei Sfântului Maslu în viața creștinului. Copiii vor vizita bătrânii din comunitate, întrucât anul acesta a fost declarat de către Consiliul Uniunii Europene și de Parlamentul European drept ‘Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații’, pentru a le oferi un mic dar din partea școlii și a Primăriei Vultureni. ‘Prin acest proiect ne dorim să avem următoarele rezultate: adecvarea reacțiilor comportamentale ale copiilor, conducând la îmbunătățirea adaptării la școală, în familie și în societate, optimizarea capacității de autocunoaștere, relaționare și comunicare interpersonală, antrenarea abilităților empatice, dezvoltarea coeziunii și dinamicii de grup, reducerea comportamentelor problematice’, a spus pr. paroh Aurel Cîrlan.

Prima activitate religioasă din cadrul proiectului s-a intitulat ‘Lăsați copiii să vină la Mine’ și a avut loc în perioada 15-17 iulie. A doua activitate, ‘Învățăm să păstrăm natura’, a fost una ecologică și s-a implementat în perioada 18-21 iulie, în timp ce a treia activitate a fost dedicată bunicilor. Ultima activitate, ‘Veșnicia s-a născut la sat’, începe astăzi și se încheie pe 29 iulie. Aceasta constă într-un atelier de creație și o șezătoare.

Un alt proiect, ‘Școala din tinda bisericii’, se va derula în perioada 15-19 august, în parohia Vultureni, în colaborare cu Școala Vultureni, Școala Stănișești, Școala Generală numărul 10 din Bacău și Primăria Vultureni.

Comentarii Facebook


Știri recente