Școală de vară la Biserica Brândușa din Craiova

În perioada iulie – septembrie, la Biserica Sfântul Nicolae – Brândușa se va desfășura un program special de cursuri, în cadrul Școlii de Vară. Astfel, persoanele care doresc să învețe muzică psaltică, chitară clasică sau să se inițieze în arta desenului și a picturii religioase, pot veni la Biserica „Sfântul Nicolae – Brândușa”, de pe strada Brândușa, nr, 12, în apropiere de Biserica „Madona Dudu” din Craiova. Formatorii la aceste cursuri sunt, alături de preotul paroh Gabriel Sorescu, voluntari specializați din cadrul parohiei. Părintele a precizat că programul se adresează persoanelor de toate categoriile de vârstă, iar cursurile sunt gratuite.

Săptămâna aceasta, parohia noastră a semnat un protocol de colaborare culturală cu Școala Populară de Artă din Craiova. Se propune astfel colaborarea, cu ocazia derulării la parohie a Școlii de Vară, respectiv a cursurilor de chitară clasică. Scopul colaborării este dezvoltarea interesului tinerilor craioveni pentru cultură în general și cultura muzicală în special, a precizat părintele Sorescu.

Cursurile Școlii de Vară de la Biserica Brândușa se vor derula după următorul program pe care îl aflăm de pe site-ul mitropoliaolteniei.ro: miercuri și joi – Cursuri de chitară clasică (între orele 09 – 15); sâmbătă – Atelier de împletit mătănii și Cursuri de muzică bisericească. (între orele 15-18). Cursurile de engleză și română (pentru clasele 1- 4) se vor programa în funcție de solicitanți, în zilele de vineri și sâmbătă.

Comentarii Facebook


Știri recente