Școala de vară de la Mânăstirea Tismana

Specialiști în domeniile medicină, juridic și jurnalism participă începând de astăzi, 22 iulie, la cursurile Școlii de vară de la Mănăstirea Tismana cu tema: „Reflecții asupra credinței și spiritualității ortodoxe.

La prelegerile organizate de Facultatea de Teologie din Craiova participă Înaltpreasfințitul Părinte Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, alături de alți numeroși invitați, reputați profesori de la facultăți de teologie din țară, informează TRINITAS TV.

„Conferințele sunt foarte puține și scurte în așa fel încât să prezinte câteva elemente esențiale pentru dialogul care se poartă între participanți și cei care au prezentat referatele și chiar ei să aducă multe din idei și experiențele lor și să poată găsi o soluție comună”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

„Așteptarea mea ar fi ca ideea aceasta să se multiplice și să existe un astfel de dialog între clerici și laici pe teme spirituale peste tot în țară”, a declarat Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Alte afirmații cu privire la Școala de vară aflăm de la Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Pătuleanu de la Facultatea de Teologie din Craiova: „Școala de vară pe care o organizăm înseamnă o încercare, deoarece este primul simpozion pe care-l organizăm, de a transmite cursanților și celor care au venit aici cu plăcere la Sfânta Mănăstire Tismana o parte din spiritualitatea și tradițiile Bisericii Ortodoxe și o parte din spiritualitatea Scripturii, a Bisericii, dar și din ceea ce înseamnă provocările lumii moderne și mă refer aici în special la bioetică”.

Cursurile Școlii de vară de la Tismana se vor încheia sâmbătă, 24 iulie.

Comentarii Facebook


Știri recente