Școală de vară cu implicarea Diakoniei Neuendettelsau, la Cluj

O delegație a Diakoniei Neuendettelsau, Germania s-a aflat în vizită în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, în scopul stabilirii detaliilor legate de școala de vară care va fi organizată în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Membrii delegației au fost primiți în data de 5 aprilie de Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, care a subliniat importanța desfășurării acestui schimb de experiență de factură socială. Oaspeții din Germania s-au întâlnit în cursul serii de 4 aprilie și cu Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul-vicar pe probleme sociale și cu decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Ioan Chrilă.

„În vara aceasta va avea loc o școală de vară aici, dar începând de anul viitor, vor avea loc schimburi studențești, schimburi de cadre didactice și, bineînțeles, vor începe modulele de practică aplicate pe proiectele sociale care există în zona aceasta a Nürnberg-ului. Este unul dintre cele mai ample proiecte germane de asistență socială și vizează o intervenție extraordinar de mare”, a declarat pr. decan Ioan Chirilă, după cum ne informează Radio Renașterea.

Întâlnirile au subliniat și multe alte aspecte de interes pentru ambele părți, în primul rând necesitatea unei fundamentări teologice a actului diaconal, a filantropiei, a slujirii aproapelui, precum și aspecte legate de spiritualitatea ortodoxă de care partenerii germani, evanghelici-lutherani fiind, sunt foarte interesați.

Membrii delegației i-au adresat o invitație Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei de a vizita centrul diaconal de la Neuendettelsau, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. conf. univ. dr. Ștefan Iloaie: „Este unul dintre cele mai mari centre diaconale de biserici evanghelice din Germania, cu peste 5 mii de angajați. Discuțiile s-au soldat și cu propunerea ca aceste legături să fie aprofundate, dat fiind faptul că instituția diaconală din Germania este de multă vreme în legătură cu alte eparhii din Patriarhia Română, dar abia acum în legătură cu Arhiepiscopia Clujului”.

Comentarii Facebook


Știri recente