Școala altfel la Seminarul Teologic Ortodox din Dorohoi

În perioada 2-6 aprilie se va desfășura în întregul învățământ preuniversitar românesc programul ‘Școala altfel’. La Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Dorohoi vor avea loc în cadrul acestui program 21 de activități și patru proiecte importante, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În zilele de 2 și 3 aprilie, trupa de teatru și cenaclul literar-artistic ‘Haris’ ale seminarului, coordonate de prof. Cristina-Ionela Ignat, vor participa la proiectul național ‘Creangă la el acasă’, desfășurat la Colegiul Tehnic ‘Ion Creangă’ din Târgu Neamț. Pe 5 aprilie, la seminarul dorohoian se va desfășura proiectul ‘Prietenia – un dar prețios’, coordonat de prof. Claudia Cristina Vasiliu, iar pe 6 aprilie vor avea loc activități în cadrul proiectului ‘Semințele credinței’, inițiat de Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor.

Între 4-14 aprilie, patru elevi de la profilul Filologie-bilingv engleză, însoțiții de prof. Elena Chicoș, vor efectua o excursie la Londra, unde vor vizita diverse obiective de interes turistic și cultural. În după-amiaza zilei de 5 aprilie, în Sala Teatrului din Dorohoi, Corul psaltic ‘Agnus’ și Corul armonizat ‘Haris’ vor susține un concert dedicat Sfintelor Paști. Pentru că este Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, vineri, 6 aprilie, va fi oficiată de un sobor de preoți Taina Sfântului Maslu în capela seminarului.

Comentarii Facebook


Știri recente